Prefera copiii culorile stridente?

septembrie 15, 2020by Otilia Toma0

…da, asa cum prefera si zaharul! 😉

Dragi ceilalti parinti, si noi am fost copii, va amintiti? Noi am crescut fara prea multe, in dormitoare micute, eventual impartind camera cu frati, surori, parinti si poate cu prea putine jucarii.

Camerele noastre erau mobilate mai mult pentru adulti decat pentru copii, sigurele sisteme de siguranta fiind mama, tata, rudele sau vecinii care stateau cu ochii pe noi. In vacante aveam parte de vizite prelungite la bunici unde odaia era poate si mai mică si cu atat mai putin amenajata special pentru copii, ceea ce nu prea ne afecta pentru ca adevaratul mediu explorare era insasi natura si jocul in aer liber.

Fiind „uitati” cu orele in curtea bunicii sau in fata blocului, noi acolo ne construiam adevarate cazemate inspirandu-ne din structura copacilor si folosind crengile si frunzele lor. A fost frumos cand alergam prin livada, ne cataram prin copaci si furam fructe multicolore, nu-i asa?

Aceea era de fapt camera noastra, amenajata perfect de catre cel mai apreciat arhitect, natura!

Aveam legan pe o creanga, pătuț in căpita de fân, numaratoare din boabe de porum si invatam limbaje diferite de la animalele din curte.

Astazi suntem si noi părinți ocupati si asemenea parintilor nostrii oferim copiilor mediul pe care il avem la indemana: dormitoare aranjate cu de toate, multe jucarii multicolore si joaca in parculetul cu leagane, module de catarat si balansoare in toate culorile curcubeului.

Spus verde-n față, copii nostrii sunt incojurati de plastic, culori stridente si haos.

In nenumaratele proiecte de amenajare pe care le-am realizat, prea putini clienti s-au preocupat corespunzator de camera copilului. In general aceasta a ajuns sa fie lasata la urma „sa vedem ce ii place copilului” urmand a fi incarcata ulterior sub forma unei dezvoltari haotice sau, dimpotrivă altii au vrut sa ofere copilului abundenta si au folosit in amenajare toate materialele si culorile existente (mai bine sa fie decat sa nu fie), in ambele cazuri parerea mea fiind irelevanta :))

Cand vine vorba de cresterea copilului stim cu totii ca moderatia este cheia succesului. Drept concluzie, moderatia ar trebui sa fie prezenta si in amenajarea camerei copilului.

Asa ca aveti grija ca nu intotdeauna mai mult insemna si mai bine! 😉

Si apelati la un profesionist! Cu siguranta va merita, cu mentiunea sa si respectati opinia sa. :))

Nota: sursa imaginilor – Pinterest

Otilia Toma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://designinterioronline.ro/wp-content/uploads/2020/09/logo-madam-interior-antet-3-320x118.png

Suntem creatori. Impreuna.

Cand iti decorezi propria casa, fara participarea unui designer, este greu sa iti pastrezi obiectivitatea, sa decizi ce sa adaugi si ce sa lasi deoparte si de aceea, de aceea rezultatul de cele mai multe ori este o casa aglomerata. Ochiul educat al unui designer care asculta cerintele si le da o forma coerenta este de nepretuit!
Contact
Str Vidin nr. 1, bl.L5, sc. 2, et3, ap.65 Bucuresti
Social

Copyright Madame Int3rior 2020 | Dezvoltat de Argebit.com